Google PlusFacebookTwitter

Waarom ik een Spotify van de journalistiek wil (en daar geld voor over heb)

By on jun 21, 2011 in #stunst, Bereik je publiek | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ik las net in de trein een recensie over het nieuwe album van Bon Iver in de papieren NRC. Of nee, ik las hem niet. Ik zag hem. De kop, een fotootje. “Ah!” dacht ik. En ik wilde hem eigenlijk meteen horen. Kan natuurlijk niet zomaar, toch? Wel dus :-)

Ja, hij stond al een tijdje op de Luisterpaal bij mijn oude vrienden van 3VOOR12. Zo hoort het. Daarom is het een goed journalistiek recensieplatform, die Luisterpaal: niemand hoeft je te vertellen wat je vindt, dat doe je zelf na luistern.

Maar zoals dat gaat met aanbod; het meeste mis je. Vandaag zag ik die recensie. En daarna ging ik naar degene die me de meeste service biedt op dit gebied. Ik tikte ergens op een stuk spoor tussen Den Bosch en Utrecht ‘Bon Iver’ in het zoekvenster van mijn Spotify app. Ja, hoor, hij stond erin. Daar betaal ik dus 10 euro per maand voor! En ik zou het ook doen als ik op die manier bediend zou worden door een journalistiek platform.

(Ben ik trouwens de enige die het gevoel heeft dat Bon Iver met dit album de Alan Parsons Project van onze tijd zijn?)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.