Google PlusFacebookTwitter

Yes! YouTube editor+ wordt video remixer

By on jun 3, 2011 in #stunst, Co-creatie | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Maandag nog droomde ik hardop van één feature die van de geupdate Youtube editor tot een geniale tool zou kunnen transformeren. Geen video database zo groot als Youtube. Stel je eens voor dat je dat mag gebruiken om je eigen videoremixes te maken? Gisteren opende YouTube precies die deur in haar editor.

Het kan soms zo makkelijk zijn. Geef mensen de kans om zelf te bepalen of geuploade video’s door anderen gebruikt mogen worden via een Creative Commons licentie en klaar ben je. Sinds donderdag kan het. Upload je video’s, dan kun je de rechten daarvan onder Creative Commons licentie aanbieden aan de wereld. Wil je beelden gebruiken in je montage, dan kun je gebruik maken van alle video’s in Youtube die onder die licentie zijn geupload. En op een platform waar elke minuut 48 uur aan beeldmateriaal wordt geupload is dat zelfs veel als maar 1 procent meedoet.

Nu is het wachten op een nieuwe golf van remixvideo’s, een golf aan beeldvormen. Want dat is wat remixen altijd oplevert: nieuwe vormen. Mensen gaan video’s stapelen, op elke denkbare manier. Burgerjournalistiekinititatieven kunnen van alle kanten video’s uploaden die door een eindredactie tot een item gemonteerd worden. Muziekvideo’s van fans zullen nog makkelijker ontstaan. Of je zoekt op “bridges” en maakt van het resultaat een clip. Dat levert dit op als je maar wat doet,

maar het kan iets nieuws en spannends opleveren als iemand met de juiste talenten zich er op stort. Ik kan niet wachten!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.